- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema15 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Super brz i jednostavn recept sa mljevenim junećim mesom i puno povrća.
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja, dodajte luk i bijeli luk i dinstajte na srednje jakoj temperaturi, povremeno miješajući.
Malo pojačajte temperaturu i dodajte mljeveno meso, dinstajte 5-6 minuta, povremeno miješajući.
Dodajte kumin, ružmarin, majčinu dušicu, so i biber. Izmiješajte i kratko prodinstajte.
Za kraj dodajte paradajz iz konzerve, dobro izmiješajte, a zatim prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
U istoj tavi zagrijte preostale dvije kašike maslinovog ulja, dodajte šampinjone, paprike i tikvicu. Dinstajte 6-7 minuta ili dok povrće ne bude kuhano, povremeno miješajući.
I za kraj u tavu vratite mljeveno meso, sve još jednom dobro izmiješajte i poslužite ukrašeno izmrvljenim feta sirom i peršunom. Prijatno!
Mljeveno juneće meso sa povrćem
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijte 2 kašike maslinovog ulja, dodajte luk i bijeli luk i dinstajte na srednje jakoj temperaturi, povremeno miješajući.
Malo pojačajte temperaturu i dodajte mljeveno meso, dinstajte 5-6 minuta, povremeno miješajući.
Dodajte kumin, ružmarin, majčinu dušicu, so i biber. Izmiješajte i kratko prodinstajte.
Za kraj dodajte paradajz iz konzerve, dobro izmiješajte, a zatim prebacite u zdjelu i ostavite sa strane.
U istoj tavi zagrijte preostale dvije kašike maslinovog ulja, dodajte šampinjone, paprike i tikvicu. Dinstajte 6-7 minuta ili dok povrće ne bude kuhano, povremeno miješajući.
I za kraj u tavu vratite mljeveno meso, sve još jednom dobro izmiješajte i poslužite ukrašeno izmrvljenim feta sirom i peršunom. Prijatno!
Ocijeni